Publicerad den nov 05, 2019
Tisdagen den 5 november hade vi besök Monika Bällgren från nätverket Prosit och  Zohre Sadjadi från Familjecentralen Kompassen.  
 
Vi fick en påminnelse om hur Nätverket Prosit fungerar, och av Zohre fick vi se bilder och få en berättelse om hur massor av barn och föräldrar fick tillfälle att se något annat av sina omgivningar än den förort de lever i då de har besökt badstränder, parker och naturmiljöer i olika kommuner från Ängelholm i norr till Malmö i söder. Allt blev möjligt tack vare Zohres engagemang och de pengar vi kunde bidra med som bland annat gick till sommarkort på Skånetrafiken så att de kunde ta sig till de olika platserna.
 
Vid samma möte redovisade Ninna Lindblad för vårt senaste bidrag till Prosit där pengarna gick till en hårt drabbad familj. Det gäller en ensamstående mamma med fyra barn där en tioårig flicka har obotlig cancer.  I den mån flickan klarar av det, önskar mamman kunna göra korta resor till vänner och bekanta som bor lite längre bort, och i övrigt kunna göra trevliga och roliga saker tillsammans med alla barnen. Tidigare i år dog barnens pappa vilket inte gör någonting enklare för denna familj. 
 
Evenemang  till förmån för Prosit
Den 23-24 november planerar vi, som vi berättat om tidigare, en utställning med försäljning för att kunna fylla på med pengar som vi kan fortsätta stödja Nätverket Prosit med. Vi behöver alla hjälpas åt att få in konst, hantverk och andra föremål som kan omsättas till pengar. Och självklart vill vi ha riktigt många besökare. Sprid gärna den bifogade inbjudan till vänner och bekanta. Och du som finns på Facebook; sök gärna upp evenemanget med denna länk:  
https://www.facebook.com/events/426719641581873/ Om du anger antingen att du är intresserad eller att du kommer, kan du sedan bjuda in de kontakter du själv har på Facebook. 
Evenemanget når du också om du går in på vår klubbs facebooksida: https://www.facebook.com/helsingborgsrotaryklubb/ Härifrån kan du välja att dela inlägget så att ännu fler ser det.