Den 24 oktober är det World Polio Day och Rotarys internationella president Barry Rassin uppmanade år 2018 alla klubbar runt om i världen att uppmärksamma dagen. Helsingborg Rotaryklubb tog stafettpinnen.

Den 24 oktober är det World Polio Day och Rotarys internationella president Barry Rassin uppmanade 2018 alla klubbar runt om i världen att uppmärksamma dagen. Dittills hade 2,5 miljarder vaccinationer delats ut till barn fördelade över 122 länder. Men behovet var fortfarande stort.

Vi i Helsingborg Rotaryklubb initierade en insamling för att stödja kampen mot polio. Genom ex lotterier och andra aktiviteter under luncher ex men även genom frivilliga bidrag samlades medel in.

Överföringen av det totala beloppet gjordes till fonden Bill & Melinda Gates Foundation (www.endpolio.org/donate) den 29/10 år 2018.